download

BEGELEIDENDE BEELDEN VOOR HET MAKEN VAN OSCILLATOR 4046 EN DE ATARI PUNK

OSCILLATOR 4046

schema voor oscillator 4046


breadboard layout 4046


stappenplan voor overbrengen breadboard naar solderen op pcb.


een lijn met de lengte van 8 punten, om de bovenste laag van de pcb af te schuren met dremel. Dit om te verhinderen dat de beentjes van beide kanten van de 4046 met elkaar in verbinding zouden staan.


Sockets worden gebruikt voor ic's omdat zij gevoelig zijn aan warmte. We connecteren twee rails met draden bedoeld voor positief en negatief.'


Dit is de achterkant, gesoldeerd. Alle punten op 1 rail staan na solderen met elkaar in verbinding. Vandaar ook die lijn voor de IC; om te onderbreken.


Vervolgens stap voor stap punten verbinden, componenten plaatsen allemaal gesoldeerd achteraan.


enzovoort


De verbinding voor de potentiometer. Er zijn 3 beentjes; 1 voor de verbinding met het poort 10 op 4046 en 1 voor een verbinding met grond, de derde is vrij.


Dit gaat over de output geluid; op de foto van het breadboard is het de blauwe draad voor output en een zwarte verbonden met de grond. Output blauwe draad gaat naar jack output, doorverbonden naar speaker. Deze jack output in combi met speaker noemt men een switched jack. Als de oscillator aan staat hoor je geluid door de speaker. Van zodra een jack wordt ingeplugged wordt output speaker overgeheveld naar de jackATARI PUNK

schema atari punk


breadboard layout atari punk


sockets voor de twee 555's


positief en negatief en zowat de zelfde stappen als voor de oscillator 4046 met lijn met dremel enz.


en verloop